Legyél TE is motorcsónak versenyző!

Legyél TE is motorcsónak versenyző!

Kedves Fiatalok, sportolni vágyó Gyermekek, Szülők, Tisztelt érdeklődők!

A mai világban, amikor a számítógépek mellett ülve bármilyen sportot lehet “űzni”, egyre kevesebb fiatalt ragad meg a tényleges
lehetőség, hogy a valóságban is közelebb kerülhet valamilyen technikai jellegű sportághoz. Ennek következtében eltűntek a motoros vizisportok környékéről az utánpótlást biztosító korosztályok, a versenyzői garnitúra megöregedett. A garázsokban nagy számban porosodnak a nemzetközi szinten is versenyképes felszerelések, hasznosítás nélkül maradnak az évtizedek alatt felhalmozott ismeretek és tapasztalatok!

Ezen a helyzeten szeretne változtatni a Nemzetközi Motorcsónak Szövetség, amikor kidolgozta a „Jövő Bajnokai” versenyformát a 8 évestől 18 évesig tartó korosztályok számára. A tíz éves intervallum öt korosztályt ölel fel, és minden korosztálynak a neki megfelelő feladatokat állította össze.
A FORMULA FUTURE versenyek alkalmával a 8-12 évesek biztonságos gumicsónakokban, 10 lóerős motorokkal, a hajóban felnőttel együtt kísérelik meg teljesíteni a versenypályát. A feladat bóják közötti szlalomozás, tolatás, kikötés, manőverezés. A versenypályán csak egy hajó tartózkodhat, mentőhajók felügyelete mellett.
Az eredmény az időmérés alapján alakul ki, hibázásért időbüntetés jár!

Az “idősebb” korosztályok már felügyelő nélkül, egyedül ülnek a 15 lóerős motorral hajtott gumicsónakban, számukra a feladatok több képességet, gyakorlást és bátorságot igényelnek! Az értékelés hasonló, mint a kisebb kategóriákban.

A vizes próba mellett a szárazföldön különféle kötélcsomózási feladatokat kell teljesíteni, amelyek végrehajtása ugyancsak értékelésre kerül.

Mindenki azonos eséllyel indul, hiszen egyazon hajóban teljesíti a távot minden versenyző, azonos beállítással A súlykülönbséget a versenyzők mérlegelését követően többletsúlyok kompenzálásával egyenlítik ki.

A versenyeken tehát mindenki a Motorcsónak Szövetség hajóival vehet részt, nem szükséges saját felszerelést vásárolni. Tudunk biztosítani mentőmellényt, bukósisakot, bár ezekből célszerű lehet sajátot birtokolni.

A jelenlegi hajóparkot a Motorcsónak Szövetség baráti segítségképp alakította ki: a gumicsónakokat a Lett Motorcsónak Szövetség ajándékozta nekünk, míg a motorokat a Nemzetközi Motorcsónak Szövetség vásárolta a Formula Future programra kiírt pályázat alapján.

Most indul tehát Magyarországon ez az utánpótlás program, a május 29-i Gyermeknapi toborzót követően országos ROAD SHOW indul a jelentősebb hagyományokkal rendelkező helyszíneken. Szinte minden településen található olyan víz, ahol az első motorcsónakos lépések megtehetők.

A Gyermeknapi toborzó helyszínén találkozót szervezünk a hazai motorcsónak sport legsikeresebb versenyzőivel: ígéretet tett, hogy eljön Havas Attila, a motorcsónak sport valaha élt legeredményesebb versenyzője, Csákó Ferenc F 500 kategóriás sikerember, aki elhozza versenyfelszerelését, az ötszörös világbajnok Bodor Péter, valamint a dunaújvárosi
nagyágyúk, Mihaldinecz Rudi, Ifj Sándor Péter, Tábori Áron, Cserni Béla. Ahogy Rejtő Jenő írná: a vízparton 23 világbajnokság áll!

Tehát szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki ki szeretné próbálni ezt a csodálatos sportágat, vagy akit csak édesapja noszogat, hogy teljesítse meg nem valósult gyermekkori álmát!

Az esemény biztosítással rendelkezik, a vizen és szárazföldön mentőszolgálat teljesít. A kiskorúaknak a helyszínen SZÜLŐI NYILATKOZATOT kell aláíratniuk, így csak szülői kísérettel
érkezőket tudunk a vízre engedni! Ha van bukósisakod, hozd magaddal!

Sok sikert kívánunk mindek hölgynek és fiatalembernek!

MMSZ Elnöksége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.